بیانیه روز کارگر و معلم 11 و 12 اردیبهشت
گرامی باد اول ماه مه روز جهانی کارگر و دوازدهم اردیبهشت روز معلم
امسال در حالی به استقبال روز همبستگی جهانی کارگر و روز معلم میرویم که شرایط معیشتی کارگران، معلمان، بازنشستگان و سایر حقوقبگیران و نیروی کار نسبت به سال گذشته بسیار سختتر و بحرانیتر شده است. پیامدهای ویرانگر و خانمانبرانداز سیاستهای چند دهه دولتها؛ تعدیل اقتصادی، خصوصیسازی و تعطیلی واحدهای تولیدی و خدماتی، خصوصی کردن بیشازپیش آموزش و بهداشت عمومی هرروز بیش از گذشته خود را نشان میدهد. سیاستهایی که فراتر از دولتها، سیاست کل حاکمیت است و جناحهای سیاسی بر روی آن اتفاقنظر دارند.
در این میان سقوط بیپایان ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی، افزایش دویست درصدی قیمت بنزین و تورم رسمی
چهل و یک درصدی موجب کاهش شدید قدرت خرید مزدبگیران شد. در کنار این سیاستها دولت در همراهی کامل با صاحبان سرمایه که اکثر آنان از رانت وفاداری به سیستم برخوردارند، با افزایش ۲۱ درصدی حداقل دستمزد برای سال ۹۹، نهتنها چهرهنمایشی سهجانبه گرایی را از قبل آشکارتر نمود؛ بلکه نشان داد که میخواهد وضعیت معیشت حقوقبگیران را از قبل سختتر و سفرههایشان را خالیتر نماید.
اول ماه مه و روز معلم، یادآور این است که کارگران، معلمان و دیگر حقوقبگیران باید در جهان و ایران متحدتر شوند و برای سازماندهی خودشان بیشتر از گذشته تلاش نمایند. چراکه سیستم مبتنی بر سود و سرمایه با ثروتاندوزی برای یک درصدیها و استثمار اکثریت کارگران و حقوقبگیران برای سود بیشتر، نشان داده که حتی در شرایط بحرانهای بهداشتی همچون کرونا نیز قادر به مراقبت از شهروندانش نیست.
هرچند امسال شرایط تجمع و برگزاری مراسم جشن روز جهانی کارگر و معلم به علت شیوع ویروس کرونا فراهم نیست، اما فراموش نمیکنیم که ما در ایران همهساله به خاطر برگزاری روز جهانی کارگر و روز ملی معلم، توسط عوامل امنیتی سرکوب و بازداشت میشویم و حتی اجازه برگزاری مراسمی مربوط به خودمان را نداریم. در سال گذشته دهها تن از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد، تعدادی از فعالان کارگری، بازنشسته، دانشجویی و صنفی فقط به دلیل شرکت در مراسم اول ماه مه و دهها تن از معلمان عضو تشکلهای صنفی در سراسر ایران به خاطر شرکت در مراسم روز معلم بازداشت، توبیخ و بعضاً به حبسهای طولانیمدت محکوم شدند؛ که این محکومیتها و روند سرکوب همچنان ادامه دارد.
ما، تشکلهای صنفی، مدنی اعم از معلمی یا کارگری بهعنوان امضاکنندگان این بیانیه اعلام میداریم که حق داشتن تشکیلات مستقل، تجمع، اعتراض و حق اعتصاب، سندیکایی و کانونهای صنفی را برای همهی کارگران، فرهنگیان و حقوقبگیران دیگر به رسمیت میشناسیم و برگزاری مراسم روز جهانی کارگر، روز ملی و روز جهانی معلم، روز دانشجو و روز جهانی زن را از حقوق مسلم خود میدانیم.
ما خواستار آزادی تمامی کارگران، معلمان، دانشجویان و همه فعالان مدنی و سیاسی دربند هستیم و از مقامات قضایی و امنیتی میخواهیم که به سرکوبها پایان دهند و منع تعقیب تمامی بازداشتشدگان روز جهانی کارگر سال ۹۸ و فعالان صنفی معلمان را صادر نمایند.
ما خواستار حقوق برابر برای زنان و مردان در همه زمینههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هستیم.
ما خواهان افزایش حداقل دستمزد، متناسب با تورم واقعی و هزینههای معیشتی واقعی خانوارهای کارگران و همسانسازی حقوق معلمان شاغل و بازنشسته با سایر حقوقبگیران هستیم.
ما معتقدیم، درحالیکه خط فقر حدود هشت میلیون تومان است، تعیین حداقل دستمزد به میزان یکمیلیون و هشتصد هزار تومان، بیتوجهی آشکار به معیشت وزندگی اکثریت زحمتکشان است.
ما خواستار فراهم کردن شرایط لازم برای دستیابی تمام کودکان به آموزش رایگان، باکیفیت و عادلانه، خدمات بهداشتی رایگان و امکانات ورزشی و تفریحی مناسب هستیم.
ما خواهان لغو سیاستهای خصوصیسازی، سیاستهای ارزانسازی و بیثباتسازی نیروی کار، تعدیل اقتصادی، تعطیلی کارگاهها و اخراجهای بیرویه، توقف خرید خدمات آموزشی و برخورداری از امنیت شغلی معلمان خرید خدمت و نیروی کارآموزشی در بخش خصوصی هستیم.
ما خواستار توقف فوری کار کودکان و بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصیل به چرخه مدرسه هستیم.
ما خواهان اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری بهصورت کامل، بهخصوص برای بازنشستگان فرهنگی و تأمین بیمه پایه فراگیر، کارآمد و رایگان برای تمام بازنشستگان هستیم.